Curly Girl

Curly Girl metoden

Hos Identity Hair er vi uddannet i at lave hårbehandlinger efter Curly Hair metoden og anvender naturligvis Curly Girl godkendte hårprodukter.

Curly Girl metoden er en unik tilgang til hårpleje og styling af et naturligt krøllet hår. Curly girl metoden anbefaler, at du bruger nogle specielle Curly Girl godkendte produkter og nogle specifikke teknikker til styling for at forbedre dit hårs sundhed, fremhæve dine krøller og mindske krus i håret.

Curly Girl metoden kom frem i starten af 2001 og har med årene gennemgået en række ændringer for at tilpasse sig de forskellige retninger inden for krøller, men har dog bibeholdt nogle særlige grundprincipper:

  • Brug af de såkaldte no-poo eller low-poo rensende produkter, som vasker det krøllede hår rent, uden at suge alle de naturlige, beskyttende olier ud af håret. Krøllet hår er mere tilbøjeligt til at blive tørt og give dig andre udfordringer, som f.eks. knækket hår og krus.
  • Brug af Curly Girl metodens produkter, som er baseret på en formel uden sulfater, silikone, voks eller mineralske olier.
  • Udredning af håret i brusebadet ved hjælp af balsam. De fleste eksperter inden for hårpleje anbefaler typisk, at det fugtige hår først redes ud efter brusebadet, og at man anvender en bredtakket kam.  Når du følger Curly Girl metoden vil du imidlertid være i stand til at rede håret ud under selve brusebadet, mens du stadig har balsam i håret, ved blot at bruge dine fingre. Dette hjælper med at forhindre, at håret knækker og fordeler den nødvendige fugt i det krøllede hår.
  • Når du tørrer håret, skal du kramme det og bruge et krøllefremmende produkt, som f.eks. en hårgelé eller krøllecreme til at fremhæve krøllerne.
  • I tørreprocessen kan du også bruge et brugt stykke stof eller f.eks en gammel T-shirt af bomuld eller et håndklæde af bambus til at tørre håret med i stedet for et traditionelt håndklæde af bomuld. De traditionelle håndklæder af bomuld har ru fibre, som kan få det krøllede hår til at flosse, hvilket får det til at kruse. En gammel T-shirt af bomuld eller et håndklæde til håret af bambus har begge glatte fibre, som absorberer den overskydende fugt, uden at få håret til at kruse.

Kom ind til Identity Hair og få en snak og vurdering af dit krøllede hår og eventuel behandling med Curly Girl metoden, det er helt uforpligtende.